Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τους ασθενείς που επιλέγουν μια παράνομη κλινική;

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τους ασθενείς που επιλέγουν μια παράνομη κλινική;

Όπως προαναφέρθηκε υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι αν είστε ασθενής σε μια παράνομη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών. Μερικές από τις καταστροφικές συνέπειες μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που συνεχώς μας αποστέλλουν ασθενείς και «ανεβαίνουν» σε αυτόν τον ιστότοπο.

Ο κίνδυνος διασταυρούμενης μόλυνσης –δηλαδή να μολυνθεί ο ένας ασθενής από τον άλλο που βρίσκεται δίπλα του- από ασθένειες που μεταδίδονται με το αίμα, λόγω της κακής αποστείρωσης των εργαλείων ή γιατί οι ασθενείς βρίσκονται πολύ κοντά κατά τη διάρκεια του χειρουργείου είναι μεγάλος και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν έχει μολυνθεί, εκτός αν κάνει εξειδικευμένες εξετάσεις. Μεταξύ των εκατοντάδων σοβαρών επιπλοκών που καταγράφονται, είναι:

Εξάντληση ή/και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της δότριας περιοχής από υπερβολική συγκομιδή τριχοθυλακίων η δότρια περιοχή μοιάζει σαν «σκοροφαγωμένη» με εκτεταμένες ουλές και εμφανώς αραιωμένη, λόγω του διαφημιστικού σλόγκαν που υπόσχεται στους ενδιαφερόμενους «όσο το δυνατόν περισσότερα μοσχεύματα» – αυτό όμως οδηγεί στη συγκομιδή υπερβολικά μεγάλου αριθμού μοσχευμάτων και άρα στη δημιουργία πάρα πολλών κυκλικών τομών που μετατρέπονται σε πολυάριθμες ουλές, καταστρέφοντας τη δότρια περιοχή.

ΝΕΚΡΩΣΗ της δότριας περιοχής: Αυτές οι πολυάριθμες κυκλικές τομές όταν βρίσκονται σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση, θέτουν σε κίνδυνο την παροχή αίματος στο υπόλοιπο δέρμα, δημιουργώντας περιοχές που το δέρμα νεκρώνει, γίνεται σαν μία μεγάλη ουλή και χωρίς μαλλιά.

Ελάχιστη έως μηδενική επανέκφυση: Αυτό μπορεί να οφείλεται:

  • επειδή πετάχτηκαν τα μοσχεύματα στα σκουπίδια από το χωρίς επίβλεψη ανειδίκευτο προσωπικό, για να κερδίσουν χρόνο και να συνεχίσουν στο επόμενο περιστατικό
  • σε τραυματισμό και καταστροφή των μοσχευμάτων κατά την εκτομή τους από τη δότρια περιοχή,
  • σε κακό χειρισμό κατά τη διάρκεια που βρίσκονται εκτός σώματος, συμπεριλαμβανομένης της αφυδάτωσης τους κατά την τοποθέτηση.

 Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στη φτωχή επανέκφυση των μοσχευμάτων.

ΝΕΚΡΩΣΗ της λήπτριας περιοχής: Πάρα πολλές υποδοχές με μεγάλο βάθος και πολύ κοντά η μια στην άλλη -χωρίς την εξασφάλιση του απαραίτητου ζωτικού χώρου γύρω από την καθεμία – μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την παροχή αίματος στο δέρμα και να οδηγήσουν σε νέκρωση της λήπτριας περιοχής.

Αφύσικα αποτελέσματα: Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών έχουν καλύτερα και πιο φυσικά αποτελέσματα όταν εκτελούνται από έναν ιατρό με εμπειρία στο σχεδιασμό του hairline, παρά όταν τις αναλαμβάνουν ανειδίκευτα άτομα που δεν έχουν καμία εκπαίδευση ή εμπειρία στο σχεδιασμό στη λήπτρια περιοχή. Επιπλέον, οι μη-ιατροί και το ανειδίκευτο προσωπικό που αναλαμβάνει τέτοιες επεμβάσεις χωρίς καμία εποπτεία, μαθαίνουν να εργάζονται εκτός των νόμιμων ασφαλιστικών μέτρων που απαιτεί η ιατρική άδεια, δεν ενδιαφέρονται να προστατέψουν τη φήμη τους και δεν έχουν ουσιαστικά κανένα κίνητρο για να παρέχουν στους ασθενείς το καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης, αυτά τα άτομα συνήθως δεν έχουν κάποια επαφή με τους ασθενείς μετά το πέρας του χειρουργείου για να παρακολουθούν και για να αξιολογούν τα αποτελέσματά τους. Γι’ αυτούς όλοι οι ασθενείς είναι ίδιοι, είναι ένα ακόμα περιστατικό που πρέπει να τελειώσουν για να προχωρήσουν στο επόμενο.

Χειρουργικές μολύνσεις: Υπάρχει καταγεγραμμένη περίπτωση ασθενούς, που η μόλυνση στο τριχωτό της κεφαλής είχε ραγδαία εξάπλωση, προκαλώντας την απώλεια του ματιού του ασθενούς. Έχουν αναφερθεί και άλλες σοβαρές λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής που απαιτούν θεραπεία με αντιβιοτικά από εξειδικευμένο ιατρό

Θάνατοι: Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια επέμβαση με χαμηλό κίνδυνο επιπλοκών όταν εκτελεστεί σωστά. Όμως σε κάθε χειρουργική πράξη που απαιτεί τοπική αναισθησία, υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστεί τοξικότητα στα φάρμακα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή αρρυθμία, νευρολογικά συμπτώματα όπως επιληπτικές κρίσεις και θάνατο. Αν και εξακολουθούν να είναι σπάνιες, οι αναφορές για θάνατο κατά τη διάρκεια ή μετά από μια επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αυξητική τάση, που σχετίζεται με την απειρία ή την παράνομη πρακτική της ιατρικής σε αυτόν τον τομέα.

Απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος:

Στις παράνομες κλινικές υπάρχουν πολλά διαπλεκόμενα συμφέροντα με πολλούς να πιστεύουν ότι η ιατρική άδεια δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασκήσει κανείς την ιατρική. Εάν το κοινό:

  • υποστηρίζει την ανάγκη για ηθική αξιολόγηση των ιατρών μέσω της ιατρικής εκπαίδευσης
  • υποστηρίζει την ανάγκη της ρυθμιστικής εποπτείας όσων έχουν το προνόμιο να χειρίζονται ή να παρέχουν φάρμακα
  • θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την ειδική γνώση σχετικών ή μη-συσχετισμένων ιατρικών καταστάσεων που συμβάλλουν σε ορισμένες περιπτώσεις τριχόπτωσης τότε,

ΚΑΛΟΥΜΕ τους ασθενείς να απορρίψουν το πρότυπο των παράνομων κλινικών μεταμόσχευσης μαλλιών. Τους ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΜΕ για τη δική τους ασφάλεια, και την ασφάλεια όλων να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτές τις παράνομες κλινικές ότι δεν θα γίνουν το επόμενο θύμα τους – και να εμποδίσουμε ΜΑΖΙ όλους αυτούς να ευτελίσουν τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας των ασθενών, κάτι που μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλους κλάδους της ιατρικής περίθαλψης!

Μοιράσου την ιστορία σου

Εάν έχετε εξαπατηθεί κι εσύ από μια τέτοια παράνομη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών, επικοινώνηστε με την ISHRS για να μοιραστείτε την ιστορία σας. Εάν υπήρξατε στο παρελθόν ασθενής μιας τέτοιας κλινικής αλλά δεν είχατε κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα, ήσασταν ΑΠΛΑ τυχεροί! Επειδή όμως σταθήκατε εσείς τυχεροί δεν σημαίνει ότι θα σταθούν και οι άλλοι. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να μη μοιράζεστε την εμπειρία σας με άλλους ενδιαφερόμενους, που ενδέχεται να υποφέρουν από τις συνέπειες της παράνομης ιατρικής πρακτικής.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις παράνομες κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών, ανατρέξτε σε αυτήν τη σελίδα.

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.